Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ann Mari Sellerberg

Ann Mari Sellerberg

Professor emerita

Ann Mari Sellerberg

Nutritional Norms in Long-term Care Analyzed from a Simmelean Perspective.

Författare

  • Ann-Mari Sellerberg

Summary, in English

When goals for assistance to a group are defined from 'the outside', what happens to the group members' own wishes? In the regulations concerning the food for elderly long-term-care patients in Swedish hospitals, the exact vitamins and nutrients which every meal should contain are indicated very precisely. What happens in this situation to the patients' own wishes? The question was actualized when the author conducted an interview study among long-term-care patients.

Avdelning/ar

  • Sociologi

Publiceringsår

1989-09

Språk

Engelska

Sidor

275-281

Publikation/Tidskrift/Serie

Acta Sociologica

Volym

32

Issue

3

Dokumenttyp

Artikel i tidskrift

Förlag

SAGE Publications

Ämne

  • Sociology (excluding Social Work, Social Psychology and Social Anthropology)

Nyckelord

  • SOCIAL groups
  • LONG-term health care
  • MEDICAL care
  • SICK people
  • HOSPITALS
  • PATIENTS

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISSN: 0001-6993